Milyen személyiségjegyek tehetik fogékonyabbá a stresszre?

Hipertóniában kerékpározhat

hipertóniában kerékpározhat

Pedig ezek a gyógyszerek káros mellékhatásokat okozva csak a tünetet, a magas vérnyomást csökkentik. Nem szüntetik meg, nem számolják fel a magas vérnyomást kiváltó tényezőt. Mit gondol? Nem lenne jobb, ha a tüneteit mellékhatásokkal terhelten elnyomó gyógyszerek helyett magas vérnyomása kiváltó okát az állandó stresszelést venné kezelés alá?

Persze most mondhatja azt, és joggal, hogy persze könnyű azt mondani, hogy kerüljem el a stresszes helyzeteket. De hogyan? Élete átszervezésévelkicsit jobb megszervezésével erre is lenne módja. Most azonban nem azt szívsebészek egészségügyi terve Önnek, hogy kerülje el a stresszt okozó helyzeteket.

Olcsó, hatékony gyógyszer magas vérnyomás ellen

Dehogy mondom. Sokkal inkább azt javasolom, hogy tanulja meg kezelni a stresszt különféle stresszkezelő technikák elsajátításával. A stressz csökkentése segít a vérnyomás mérséklésében is. Nem a véletlen műve ez. Ha nem stresszelünk, nem vagyunk idegesek, akkor a vérnyomásunk sem emelkedik meg különösebben.

Stresszellenes stratégiák magas vérnyomás ellen

Ezt nem nehéz belátni. A stressz, az állandó elfoglaltság, a felgyorsult élettempó napjaink egyre inkább megszokott velejárója. A munkahelyen a megfelelési kényszer, a határidők szorítása, vagy éppen a főnök mindent látó és mindent tudni akaró tekintete frusztrálja az embereket.

hipertóniában kerékpározhat

De ha vége a munkaidőnek, akkor sem dőlhet hátra, mert akkor pedig a legtöbbünknek kezdődik otthon a második műszak. Különösen így vannak ezzel a családanyák, akik a munkahelyről mennek vagy éppen rohannak a gyerekért az iskolába. Ha pedig nincs a gyerekért rohanás, akkor mennek bevásárolni, és utána jönnek sorban az otthoni mindennapos teendők. Nem csoda, hogy sokszor előfordul az, hogy a többgyerekes családanyáknak alig-alig jut idejük magukra, egy kis pihenésre.

Ez az állandó elfoglaltság, munkában levés, készültségben állás pedig nem tesz jót akkor, ha az elfoglalt családanya ezt nem örömmel, felszabadultan, hanem egyre fokozódó frusztrációban, egyre nagyobb teherként megélve éli meg. Hipertóniában kerékpározhat pedig még nem is említettünk olyan nehéz élethelyzeteket, amelyek különösen megviselhetik az embereket.

Felnőttkori betegségek már a gyerekeknél is!

Gondoljon csak bele egy hipertóniában kerékpározhat válás traumájába, vagy ami hosszú távon még talán rosszabb, egy rossz házasság kilátástalan helyzetébe éveken át.

Egy-egy betegség a családban, vagy éppen a munkahely vagy a lakóhely változtatása is átmeneti kisebb-nagyobb nehézségekkel jár. A családban vagy hipertóniában kerékpározhat közeli hozzátartozóknál előforduló haláleset is képes nagyon megviselni a lelkünket rövidebb-hosszabb ideig. Ezek pedig mind-mind hipertóniában kerékpározhat élethelyzetek, amelyek egyike-másika mindegyikünkkel előfordul előbb-utóbb. Márpedig ezek az élethelyzetek rövidebb-hosszabb ideig kisebb-nagyobb mértékben mindenkit megviselnek.

Nem csoda hát, ha a vérnyomásunk is megérzi ezt.

Mi az összefüggés a stressz és a magas vérnyomás között? Egyértelműen kimutatható összefüggés az állandó stressz és a krónikus magas vérnyomás között nincs.

hipertóniában kerékpározhat

Tagadhatatlan azonban, hogy nem kedvez az állandó rohanás a vérnyomásunknak. A stresszes helyzeteket nem tudjuk elkerülni az életünkben, ezért sokkal jobban járunk akkor, ha megtanuljuk kezelni ezeket.

Minél nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, annál könnyebben képes megbírkózni a felmerülő nehézségekkel is.

hipertóniában kerékpározhat

Ennek persze a fordítottja is igaz. Minél könnyebben képes megbírkózni a felmerülő akadályokkal, nehézségekkel, annál nagyobb magabiztosságra tesz szert, és ez pedig segít abban, hogy hipertóniában kerékpározhat kiegyensúlyozottságát. A stressz, a nehéz élethelyzetek eredményes kezelése nagy segítséget jelent ebben. Azt az összefüggést is látnunk kell azonban, hogy ha kiegyensúlyozottak vagyunk, ha úgy érezzük, hogy urai vagyunk a helyzetnek, akkor ez segít abban is, hogy higgadtabban gondolkozzunk, hogy jobban be tudjuk osztani az időnket, hogy meg tudjuk egymástól különböztetni a sürgős és fontos dolgokat, hogy több időnk legyen a fontos feladatokra.

Felnőttkori betegségek már a gyerekeknél is!

Ha pedig ez így van, akkor ez hosszú távon azzal is jár, hogy kiegyensúlyozottsága abban is kifejezésre jut, hogy egészségesebben táplálkozik, több időt tud fordítani a rendszeres testmozgásra, és ekkor pedig már nem is olyan egyértelmű annak az hipertóniában kerékpározhat, hogy azért van rendben a vérnyomása, mert egészségesebben táplálkozik, rendszeresen mozog, vagy pedig azért, mert kevesebbet stresszel, és kiegyensúlyozott az élete.

Valójában azonban talán nem is olyan fontos, hogy mi volt előbb, hipertóniában kerékpározhat mi az ok, és mi az okozat. A legfontosabb az, hogy olyan életet él, amely kiegyensúlyozottá teszi. Odafigyel az étkezésére, jut ideje rendszeresen mozogni, és úgy tudja irányítani az életét, hogy a céljai felé halad. Ezek pedig kétségtelenül segítik abban, hogy kiegyensúlyozottabb legyen, és ne is legyen oka arra, hogy magas legyen a vérnyomása.

Magas vérnyomás ellen a stressz leküzdésével

Ilyenkor nincs is különösebb, akár valós vagy vélt oka arra, hogy hipertóniában kerékpározhat úgy egyen egy-egy koleszterinbomba csokit feszültségoldóként, vagy rágcsáljon egy túlsózott chipset, vagy rágyújtson egy nikotinbombára. Ugyanis nincs miért.

hipertóniában kerékpározhat

Ha viszont nem ilyen kiegyensúlyozott, és úgy érzi, hogy egyre nehezebben bírja az egyre nagyobb hajtást és nyomást, akkor már korántsem ilyen fényes a helyzet. Egy lefelé vivő, negatív spirálba kerül, és ebből pedig már nagyon nehéz, és egyre nehezebb kiszállni.

Milyen személyiségjegyek tehetik fogékonyabbá a stresszre? Minden olyan dolog, ami kizökkenti az életét megszokott kerékvágásából feszültséget okozhat, és ezzel együtt pedig alkalmas lehet arra, hogy stresszes legyen tőle az élete.

Olcsó, hatékony gyógyszer magas vérnyomás ellen - exkluzivajandekok.hu

Számos kiváltó, de nem közvetlenül összefüggésbe hozható oka lehet az elsődleges magas vérnyomásnak. Vagyis azoknak a magas vérnyomásos eseteknek, amikor a háttérben nem tudunk egyértelműen azonosítani valamilyen kiváltó betegséget a magas vérnyomás okozójaként.

hipertóniában kerékpározhat

Ilyen ok lehet például a vágyaikat, érzelmeiket elfojtó embereket fokozatosan őrlő frusztráció is. Ez az állandó belső feszültség ugyanis állandóan ott motoszkál az agyban, és már tudat alatt is gyengítheti az immunrendszert.

Ami pedig nem kedvez szervezet védekező mechanizmusainak. A kutatók vizsgálják a magas vérnyomással hipertóniában kerékpározhat személyiségét is.