Betegség megnevezésének szinonímái:

Osteochondritis dissecans, Osteochondrosis dissecans genu

Tartalom

  Oka nem teljesen tisztázott, de családi hajlam ismert és többnyire helyi vérkeringési zavar, valamint trauma szerepe kimutatható.

  vérnyomás mérése

  A könyökízületben a felkarcsont fejecsén fordul elő típusosan. A felső végtagot terhelő sportokban fordul elő, a tornasportban gyakori.

  angina pectoris kezelése magas vérnyomással

  Tünetek Fájdalom az ízület sérült részének megfelelően, duzzanat, ismétlődő elakadások. Később az ízületi mozgás korlátozottá válik és mozgás közben fájdalmas recsegés crepitatio jelentkezik. Végül az elhalt darab helyéről kimozdul, és ízületi szabadtestté válik.

  az élelmiszer korlátozása magas vérnyomás miatt

  Helyén az ízfelszín véglegesen károsodott marad. Orvosi osteochondritis dissecans Diagnózis: Röntgen-felvétel alapján igazolható, MR vagy CT vizsgálat tovább pontosít és a kezelési módszer megválasztását segítheti.

  Voroshilov magas vérnyomás

  Kezelés stádiumtól függő Az I. A III. A rehabilitáció legfontosabb része a bemozgató, erősítő gyógytorna. Sportba való visszatérés Teljes funkció és izomerő, fájdalmatlan mozgások és terhelés esetén lehetséges, hónapokat vesz igénybe.

  reggeli alacsony vérnyomás

  Esetenként számolni kell a versenysport abbahagyásával vagy sportágváltással is az ízület további károsodásának megelőzése miatt.